Facebook Twitter Google Maps E-mail

Boekspot

Doneer en leen boeken bij de ‘boekspot’ van El Rey

In een hoekje van het restaurant in El Rey Woerden is een zogenaamde “boekspot” ingericht. Boekspots zijn boekenkasten in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en kan ruilen. Romans, fictie, non-fictie, dichtbundels, kookboeken, alles is mogelijk. Boeken het liefst voorzien van een kort leesadvies, waarom men het boek aanraadt aan andere lezers.

Het gebruik van een Boekspot is gratis en er zijn (bijna) geen regels; zo is een lidmaatschap van de bibliotheek niet nodig. Boekspots is een initiatief van de bibliotheken, ondersteund door de provincie Utrecht, die op deze manier het delen en lezen van boeken tussen gebruikers wil ondersteunen.

Je kan er zomaar een boek meenemen om te lezen.

Het is een idee van de bibliotheken in de provincie Utrecht die het delen van boeken en leeservaring wil stimuleren. Op vrijdag vr 29 aug 2014 werd er in de uitzending van RTV Utrecht aandacht aan besteed, in het programma van schrijver Ronald Giphart.

We proberen een dynamische boekenkast te verzamelen waarin iedereen wat kan achterlaten of meenemen. Op de boeken in de kast zit een sticker. Het is namelijk niet de bedoeling dat een boek uiteindelijk in de eigen boekenkast verdwijnt. Je haalt er wat uit, maar je kunt ook een boek doneren. Bij elk boek hoort een begeleidend inlegpapier waar lezers ervaringen met het boek op kunnen schrijven.

Inwoners van Oudewater en Woerden worden opgeroepen hun boeken een tweede leven te geven en ze in te leveren bij het nieuwe Boekspot. Doneer dus gerust een boek dat je wilt delen bij El Rey, met een begeleidende tekst voor in de boekspot.